Verandermanagement  

Op het moment dat een bedrijf nieuwe kansen krijgt en er een grote verandering (fusie, overname, groei of krimp) zich aandient, krijgt ook het leiderschap kansen zich te verbeteren en te groeien. Er ontstaat een moment waarop het makkelijker wordt samen te werken aan leiderschap en cultuur. Gedrag, normen en waarden worden bespreekbaar. Persoonlijke ontwikkeling krijgt de ruimte en feedback wordt de basis van het leren.  

Ik help graag het moment te gebruiken om uw organisatie te laten groeien en medewerkers meer te verbinden via nieuw leiderschap.
 
Ik breng inzicht, inspiratie en resultaat, gecombineerd met ruime ervaring in verandermanagement, leiderschaps- en organisatieontwikkeling en persoonlijke groei. Ik help organisaties de doelstellingen te vertalen en te communiceren, zodat de medewerkers de veranderingen begrijpen en geïnspireerd raken om hun bijdrage te leveren vanuit hun positie.
 
Het succes van een verandering hangt niet alleen af van de inhoud, maar juist ook van wat bij de medewerkers speelt. De combinatie van sterk analytisch vermogen en mensgerichtheid maakt dat ik mensen dingen kan teruggeven op een passende manier.
 
Kortom door samenwerken te veranderen wordt het leuk om samen te werken aan veranderingen. 
 
 
We zijn allemaal engelen met één vleugel,
als we elkaar omhelzen, kunnen we vliegen.