Profiel

Mijn kerncompetentie is om een organisatie en haar medewerkers door een verandering te helpen. Het implementeren van een stijl van leiderschap en kernwaarden, maar met ruimte voor ieders eigen kleur en sterktes. Ik zorg voor verbinding, afstemming en ruimte. Een team gaat effectiever met inspirerende energie werken en sturen binnen de organisatie.

Ik geloof sterk in de verbinding tussen persoonlijke ontwikkeling en welzijn en het samenwerken in een team wat dan tot goede bedrijfsresultaten leidt. Mijn persoonlijk motto voor leiderschap is dan ook:

Ontmoeten - Verbinden - Ontwikkelen.

Daarnaast is het zeer belangrijk dat de doelen helder zijn, zodat iedereen weet waar de organisatie naartoe gaat en hoe hij of zij eraan bij kan dragen vanuit die verbinding en samenwerking.

Ik heb een brede ervaring binnen leiderschap en management. Ik heb gewerkt met mensen uit diverse culturen en landen en heb zowel ervaring in het managen van IT-afdelingen, Operationsprojecten (LEAN) als Business afdelingen. Ik ben gewend te werken met managers op verschillende posities in de organisatie, van uitvoerend tot executive niveau.

Na mijn studie HTS Technische Bedrijfskunde heb ik 15 jaar gewerkt bij ING Groep en haar verschillende labels. Ik maakte deel uit van de Directie ING Retail, rapporterend aan de CEO ING Retail NL. Ik heb als HR directeur een team HR managers aangestuurd en was daarbij verantwoordelijk voor de HR processen gedurende de fusie Postbank en ING Bank. Ik heb HR gedurende die periode getransformeerd van een supportrol naar een rol als Business Partner met de verantwoordelijkheid voor het Governance Model Nieuwe Bank, Mobilteitscentrum, Leiderschapontwikkeling, talentmanagement, cultuur en gedrag, Performance management, OR en vakbond, adviesaanvragen, plaatsingsproces van nieuwe medewerkers in de nieuwe organisatie en de basis HR administratie en processen.

Naast ervaring in gevestigde afdelingen heb ik ook ervaring in het opzetten en inrichten van nieuwe afdelingen. Ik heb o.a. een testafdeling binnen OPS&IT van ING ingericht. Ik was daarbij verantwoordelijk voor de werving en selectie van de testers, het inrichten van testprocessen en programma's, accountmanagement naar de ontwikkelafdelingen, en de certificering van de testers.

Ook heb ik ervaring in het outsourcen van werkzaamheden naar andere partijen. Ik heb in twee jaar tijd de Werkplek Service diensten van ING in Nederland en België geoutsourced naar een consortium van vendors. Deze outsourcing bestond uit het outsourcen van netwerken, software, hardware (computers, laptops, telefonie, printers) maar ook uit het outsourcen van diensten (servicedesk, telefoniedesk, local support, softwarediensten). Kortom op een zorgvuldige manier medewerkers begeleiden in de overgang naar een nieuwe werkgever en dit ook goed afstemmen met de vakbonden.

Vanaf oktober 2010 heb ik ervoor gekozen om mijn werkveld te verbreden door te starten met MPR Leiderschap en Groei. Op deze wijze hoop ik meer bedrijven te mogen ontmoeten en te ondersteunen bij leiderschapsvraagstukken en veranderingen en individuen persoonlijke coaching te bieden.

Mijn managementervaring kenmerkt zich doordat ik altijd opzoek ben naar waar ik ondersteuning kan bieden om mensen te laten groeien. Of het nu gaat om directies, managers of medewerkers. Om te groeien moet je lef hebben om te doen. Leiderschap is dus ook een vorm van durven doen. En dit kan iedereen leren.

Mijn praktijk gerichte benadering en mijn oprechte intresse in de organisatie en de medewerkers en hun ontwikkeling maakt mijn aanpak praktisch, effectief en zeer benaderbaar. Ik merk dat mijn  'Leren is gewoon doen' insteek mensen verder helpt tijdens veranderingen. Ik neem hierbij graag het voortouw door mezelf kwetsbaar op te stellen en te delen en te laten zien hoe het bij mezelf werkt. Ook ik leer tijdens deze samenwerking.